Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
6 Postów

(gepard124)
Wiking
Odnosnie tego programu do kalkulacji nazywa sie bodajze TOTAL BYGG ale wg mnie to to nieiele pomocne narzedzie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
gabriel
nie wal gosci
polska norma
ma 3 m malowania
a norweska 5 n

na godzine

tu trzeba znalesc norweskie prograny i norweskie normy
bo w kazdej pozycji
moga byc innenormy
typu
piach
skala
miasto
rzeka

w norge nie mozna sie posilkowac programami typu zuzia lub norma
bo tu zima jest zawsze
no 9 miesiecy a potem lata i lata i lato
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał: gabriel napisał:---
Ponieważ nie jest prawdą iż firmy budowlane w Norge nie korzystają z podobnych zestawień do kosztorysowania jak w Polsce ... , może nie tak dokładnie jak w Naszych ... kropka w kropkę , jednak również z takowych korzystają ...
---

www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy/index.php

Czy ty wiesz co piszesz? Prosze podaj mi dane 1 slownie jednego norweskiego innkjøper/kalkulatør ktory uzywa tego twojego programika.

Chlopakowi chodzilo o ceny, a tych nikt mu nie da. A juz z pewnoscia nie ty, ktory o branzy ma pojecie zadne. Ale oczywiscie musisz zabrac glos na kazdy temat.
Kto zna sie na wszystkim zna sie na niczym.

Tu kilka stronek i programikow na biegu w twojej dziedzinie( prywatne domki) znalezine na biegu
www.klikk.no/bonytt/article629623.ece
www.byggutengrenserlcckalkulator.no/P0002.asp
www.klikk.no/system/topicRoot/Oppussing/
Czy ty możesz "zejść" z Mojej Osoby .!? .
---
Widzę , że jesteś bardzo zaślepiony ... jak niejaki ..pakis ..któremu odmówiłem dalszej pracy , bo nie wypłacił należnej kasy ...
---
JA PODAŁEM ODNOŚNIK DO ...polskiego katalogu do kosztorysowania , dla polaków w Norge ...
Gdybyś przeczytał , temat z przez dwóch lat na Tym Forum , to wiedział byś wszystko na ten temat ...
---
A tak jesteś tylko pieniaczem ... zaślepionym na własne... EGO... .
---
Czytaj teksty zapodane ze zrozumieniem ...!!! .
---
To co zapodałeś jest dobre , dla Norgów i Polaków którzy siedzą dobrze w branży budowlanej i znają dobrze język Norweski i inne zwroty budowlane .
---
Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalogów ...ZAWSZE wylicza się samemu ... bo każdy ma inne kaszta materiałów i kosztów pośrednich i innych dodatkowych składników .
---
Masz rację w jednym , nie znam się na kosztorysach.." produkowanych w Norge " dlatego jedynie informuję o takich właśnie zabawkach dla początkujących w Norge ...
---
NATOMIAST KIEDY JA , W POLSCE ROBIŁEM KOSZTORYSY PRZY POMOCY KATALOGÓW BRANŻOWYCH , PAPIEROWYCH ... A NASTĘPNIE ... NA ..."ZUZIA"..."NORMA" ... i innych badziewiach ...to ty pewnie jeszcze byłeś w ... jajkach ... .
---
Tu w Norge , pracuję SOBIE ...jako FIZYCZNY ... , bo tak Mi jest wygodnie i tak Mi się UBZDURAŁO ...
---
Ja Tu w Norge ... pozbywam się STRESÓW... które nabyłem na polskich budowach w ubiegłym wieku ...
---
Takie wypowiedzi jak twoje i podobne , to ja nawet nie olewam , bo szkoda Moczu ...
---
Coś jeszcze masz Mi do zakomunikowania ...?
---
Popisz się ...swoją elokwencją .... niech się trochę pośmieję ... bo Mi trochę nudnawo ...
---
Dobrze , że się urlop wreszcie kończy ...

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
wejdz na
mittanbud
za 3000 kr
albo nianbuttorget za 2499
albo na finn za 102000
mase zlecen
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
[quote
---
[b]Widzę , że jesteś bardzo zaślepiony ... jak niejaki ..pakis ..któremu odmówiłem dalszej pracy , bo nie wypłacił należnej kasy ...[/b]
---
JA PODAŁEM ODNOŚNIK DO ...polskiego katalogu do kosztorysowania , dla polaków w Norge ...
Gdybyś przeczytał , temat z przez dwóch lat na Tym Forum , to wiedział byś wszystko na ten temat ...
---
A tak jesteś tylko pieniaczem ... zaślepionym na własne... EGO... .
---
Czytaj teksty zapodane ze zrozumieniem ...!!! .
---
To co zapodałeś jest dobre , dla Norgów i Polaków którzy siedzą dobrze w branży budowlanej i znają dobrze język Norweski i inne zwroty budowlane .
---
Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalogów ...ZAWSZE wylicza się samemu ... bo każdy ma inne kaszta materiałów i kosztów pośrednich i innych dodatkowych składników .
---
Masz rację w jednym , nie znam się na kosztorysach.." produkowanych w Norge " dlatego jedynie informuję o takich właśnie zabawkach dla początkujących w Norge ...
---
NATOMIAST KIEDY JA , W POLSCE ROBIŁEM KOSZTORYSY PRZY POMOCY KATALOGÓW BRANŻOWYCH , PAPIEROWYCH ... A NASTĘPNIE ... NA ..."ZUZIA"..."NORMA" ... i innych badziewiach ...to ty pewnie jeszcze byłeś w ... jajkach ... .
---
Tu w Norge , pracuję SOBIE ...jako FIZYCZNY ... , bo tak Mi jest wygodnie i tak Mi się UBZDURAŁO ...
---
Ja Tu w Norge ... pozbywam się STRESÓW... które nabyłem na polskich budowach w ubiegłym wieku ...
---
Takie wypowiedzi jak twoje i podobne , to ja nawet nie olewam , bo szkoda Moczu ...
---
Coś jeszcze masz Mi do zakomunikowania ...?
---
Popisz się ...swoją elokwencją .... niech się trochę pośmieję ... bo Mi trochę nudnawo ...
---
Dobrze , że się urlop wreszcie kończy ...

[/color][/quote]

Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalogów ...ZAWSZE wylicza się samemu ... bo każdy ma inne kaszta materiałów i kosztów pośrednich i innych dodatkowych składników

Tu przeszedles samego siebie. Wiekszego idiotyzmu nie slyszalem. Wiec ja wyliczajac np. szkole lub hotel musze wyliczac koszt budowy na podstawie materialow?

Nic juz wiecej nie mow. Dotad sie kompromitowales w sprawach banalnych, ale teraz wiem, ze nie masz pojecia o wycenach. Dodam tylko, ze w branzy jestem od 21 lat w tym 14 w Norge. 9 lat jako innkjøper/kalkulatør. Tyle w temacie dyletancie.
Acha, zalozycielowi watku dalem kilka cen na priva.

Ps. Forma "koszta " choc wciaz dopuszczalna nie jest uzywana od 100 lat. Mysle, ze na takich budowach pracowales jak w XIX wieku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Grubas

ales KURWA pomugl rodakom

tylko pbuzgasz

dla mnie jeste CWEL I KUTAS

A CO TO ?
RMS ?
a naklady na m kv
albo na km
dojazdu

albo zwiekszewnie za droge gmionna
a wpjewodzka
w lecie a w zimie

mamuskia pieluszke zmienila
?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:
... Dodam tylko, ze w branzy jestem od 21 lat w tym 14 w Norge. 9 lat jako innkjøper/kalkulatør. Tyle w temacie dyletancie.
Acha, zalozycielowi watku dalem kilka cen na priva.

Ps. Forma "koszta " choc wciaz dopuszczalna nie jest uzywana od 100 lat. Mysle, ze na takich budowach pracowales jak w XIX wieku.

Jak go zwał tak go zwał ... i żadna legalna praca nie hańbi ...
I właśnie z twoich wypowiedzi widać , że nie myliłem się ani kapkę , w ocenie twojego postępowania .
---
SKOROŚ TAKI ...NORWESKI SPECJALISTA W KOSZTORYSACH ...
To dlaczego , nie zapodasz naprawdę profesjonalnej strony z norweskimi katalogami budowlanymi , pomocnymi do kosztorysowania ... tylko rzucasz na tapetę jakiś badziewie ...? .
---
Boisz się konkurencji ...
--
Przy okazji ... jak można podać komuś gotową cenę jakiejś operacji budowlanej , skoro ta sama bułka z jednej piekarni , w różnych sklepach kosztuje inaczej ...!? .
---
Ale co tam ...wszak jesteś profesjonalistą w kosztorysach ... to wiesz przecież najlepiej ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Marek220v)
Wiking
Widzę że Gabriel to totalny kretyn... więc mu nie tłumacz zagadnień o kosztorysach i normach , nakładach bo szkoda czasu ...

Jedyne co Potrafi to pisać kontrowersyjne komentarze .. Wyjechał do Norge bo w Polsce już wszystko przechlał.. hehehe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok