gabriel napisał:
[quote
---
[b]Widzę , że jesteś bardzo zaślepiony ... jak niejaki ..pakis ..któremu odmówiłem dalszej pracy , bo nie wypłacił należnej kasy ...[/b]
---
JA PODAŁEM ODNOŚNIK DO ...polskiego katalogu do kosztorysowania , dla polaków w Norge ...
Gdybyś przeczytał , temat z przez dwóch lat na Tym Forum , to wiedział byś wszystko na ten temat ...
---
A tak jesteś tylko pieniaczem ... zaślepionym na własne... EGO... .
---
Czytaj teksty zapodane ze zrozumieniem ...!!! .
---
To co zapodałeś jest dobre , dla Norgów i Polaków którzy siedzą dobrze w branży budowlanej i znają dobrze język Norweski i inne zwroty budowlane .
---
Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalogów ...ZAWSZE wylicza się samemu ... bo każdy ma inne kaszta materiałów i kosztów pośrednich i innych dodatkowych składników .
---
Masz rację w jednym , nie znam się na kosztorysach.." produkowanych w Norge " dlatego jedynie informuję o takich właśnie zabawkach dla początkujących w Norge ...
---
NATOMIAST KIEDY JA , W POLSCE ROBIŁEM KOSZTORYSY PRZY POMOCY KATALOGÓW BRANŻOWYCH , PAPIEROWYCH ... A NASTĘPNIE ... NA ..."ZUZIA"..."NORMA" ... i innych badziewiach ...to ty pewnie jeszcze byłeś w ... jajkach ... .
---
Tu w Norge , pracuję SOBIE ...jako FIZYCZNY ... , bo tak Mi jest wygodnie i tak Mi się UBZDURAŁO ...
---
Ja Tu w Norge ... pozbywam się STRESÓW... które nabyłem na polskich budowach w ubiegłym wieku ...
---
Takie wypowiedzi jak twoje i podobne , to ja nawet nie olewam , bo szkoda Moczu ...
---
Coś jeszcze masz Mi do zakomunikowania ...?
---
Popisz się ...swoją elokwencją .... niech się trochę pośmieję ... bo Mi trochę nudnawo ...
---
Dobrze , że się urlop wreszcie kończy ...
[/color][/quote]
Cen nikt mu nie da ...bo ... JAKO TAKICH CEN NIEMA ...ceny na podstawie katalogów ...ZAWSZE wylicza się samemu ... bo każdy ma inne kaszta materiałów i kosztów pośrednich i innych dodatkowych składników
Tu przeszedles samego siebie. Wiekszego idiotyzmu nie slyszalem. Wiec ja wyliczajac np. szkole lub hotel musze wyliczac koszt budowy na podstawie materialow?
Nic juz wiecej nie mow. Dotad sie kompromitowales w sprawach banalnych, ale teraz wiem, ze nie masz pojecia o wycenach. Dodam tylko, ze w branzy jestem od 21 lat w tym 14 w Norge. 9 lat jako innkjøper/kalkulatør. Tyle w temacie dyletancie.
Acha, zalozycielowi watku dalem kilka cen na priva.
Ps. Forma "koszta " choc wciaz dopuszczalna nie jest uzywana od 100 lat. Mysle, ze na takich budowach pracowales jak w XIX wieku.